Amazon Quiz Answers

#Question 1. 

The World Sustainable Development Summit (WSDS) is the annual flagship event of which organisation in India?

Answer:- TERI
#Question 2. 

Recently India celebrated the birth centenary of which legendary vocalist hailed as a modern day Tansen?

Answer: Pandit Bhimsen Joshi
#Question 3. 

What is the name of the world’s first all-civilian astronaut mission annouced by SpaceX?

Answer: Inspiration4
#Question 4. 

What is the full name of this fashion doll introduced in 1959 by the American toy company Mattel, Inc?

Answer: Barbara Millicent Roberts
#Question 5

How many players per team are there in this competitive sport played in water?

Answer: 7
Today’s Amazon quiz contest
March 6 2021 Amazon quiz answers


Question 1

What word has been named by Oxford Languages as its Hindi word of the year 2020 ?

Answer : Aatmanirbharta

Question 2

The tradition of what is known to have begun in Raghurajpur, a heritage cloth crafts village in Odisha ?


Answer: Pattachitra

Question 3

Which high-profile Google project, aiming to deliver wireless internet via flying balloons in the stratosphere, recently got shut down?


Answer: Project Loon

Question 4

This phone belongs to the biggest technology company of which country?

Answer: South Korea

Question 5

Which of the following facts are NOT true about this bird?

Answer : Cannot fly backwards

 

Today’s Amazon Quiz Information

Today’s Amazon Quiz Prize: Rs 10,000
Amazon Quiz Date: March 6 2021
Amazon Quiz Time: 8am–12pm
Winners List Declaration Date: To be announced


How to Play the Amazon Quiz?

Step 1: This is an Amazon App only offer, so we suggest you download & install the Amazon Android or iOS app from Google Play Store or Apple’s App Store.
Step 2: Now open the Amazon App & Sign in into your Amazon Account (Create an account if you do not have an existing Amazon account)
Step 3: How to go to the Amazon Quiz? Go to the homepage and scroll down in the Amazon app > Offers > click on Amazon Quiz 8 AM to 12 PM. Another way to go to the Amazon Quiz page is by clicking on the Menu > Programs and Features > FunZone
Step 4: Now just click the Amazon Quiz Banner & start the quiz by tapping the “Start” Button
Step 5: You have to answer the five questions correctly in the Daily Amazon Quiz in order to be eligible to win exciting prizes
Step 6: After answering all of today’s Amazon Quiz questions correctly, you will then be eligible for the Amazon Quiz winners’ lucky draw
Step 7: The Amazon Quiz lucky draw winners are announced on the winners list declaration date


Amazon quiz answers today - Prizes and odds of winning

There is a Rs 10,000 that will be awarded in this Amazon Quiz contest. The odds of winning depend on the number of eligible entries that answer all the questions correctly. Eligible entries are the ones that satisfy the eligibility criteria outlined in the mobile app and follow the steps outlined in the 'Details of the Contest and How to Enter' section. Do not forget to tweet about your participation in the Amazon Quiz using #QuizTimeMorningsWithAmazon.

Amazon Pay Quiz Answers 5 March 2021

Question 1. At the 2021 Republic Day parade, which state’s tableau showcased it’s folk music produced by Dhankul, Tori & Turahi?
Answer:- Chhattisgarh

Question 2. Which company manufactures the Tejas Light Combat Aircraft?
Answer:- HAL

Question 3. National Innovation Foundation is an autonomous body under which department of Government of India?
Answer:- Department of Science and Technology

Question 4. Which of these US presidents banned this item from the Oval Office?
Answer:- George W. Bush

Question 5. Who is claimed to be the inventor of this object, and also produced a 15 minute horror movie of Mary Shelly’s Frankenstein in 1910?
Answer:- Thomas Edison

Amazon Bose Soundbar Quiz Answers 4 March 2021

Question 1. The bird ‘Monal’, the animal ‘Kasturi Mrig’ and the flower ‘BrahmaKamal’ – all featured on the 2021 Republic Day tableau of which state?
Answer:- Uttarakhand

Question 2. MINUSMA is a peacekeeping mission by the UN in which country?
Answer:- Mali

Question 3. What is ‘Rakshita’ developed by DRDO for CRPF?
Answer:- Bike ambulance

Question 4. What do you call a group of this animal?
Answer:- Ambush

Question 5. What is celebrated the day after this festival?
Answer:- Boxing Day

Amazon Quiz Answers 3 March 2021 – Agnes Keleti, who recently celebrated her 100th birthday, is considered the world’s oldest surviving what?

Question 1. Agnes Keleti, who recently celebrated her 100th birthday, is considered the world’s oldest surviving what?
Answer:- Olympic champion

Question 2. Which country was the country of focus at the 51st International Film Festival of India, Goa?
Answer:- Bangladesh

Question 3. The 2021 Republic Day tableau of which state/UT featured the Indian Astronomical Observatory located in Hanle?
Answer:- Ladakh

Question 4. In which category did this famous musician win the Nobel Prize in 2016?
Answer:- Literature

Question 5. Which of the following is a feature of this website?
Answer:- Repinning

Amazon Quiz Answers 2 March 2021 – Which of these events, addressed by PM Narendra Modi, is celebrated every year from January 12 to 16?

Question 1. Which of these events, addressed by PM Narendra Modi, is celebrated every year from January 12 to 16?
Answer:- National Youth Parliament Festival

Question 2. Vishwa Hindi Divas is celebrated on January 10 to commemorate the anniversary of the first World Hindi Conference held in which city?
Answer:- Nagpur

Question 3. The 2021 Republic Day tableau from which of these departments depicted the process of COVID-19 Vaccine development ?
Answer:- Department of Biotechnology

Question 4. This fruit is native to which country?
Answer:- China

Question 5. What kind of doctors specialise in the study of this vital organ?
Answer:- Cardiologist

Amazon Quiz Answers 1 March 2021 – Sri Rakab Ganj Sahib, that featured on the Punjab tableau at the 2021 Republic Day parade, was the site of the cremation for which Guru?

Question 1. Sri Rakab Ganj Sahib, that featured on the Punjab tableau at the 2021 Republic Day parade, was the site of the cremation for which Guru?
Answer:- Guru Tegh Bahadur

Question 2. Which country got badly affected by the storm Filomena, which unleashed the heaviest snowfall on the Iberian peninsula in 50 years?
Answer:- Spain

Question 3. Recently released book ‘Gazing Eastwards’ is a lively and arresting account of which historian’s first visit to China in 1957?
Answer:- Romila Thapar

Question 4. Prior to changing in 1894, what type of ball was used to play this sport?
Answer:- A soccer ball

Question 5. Louis and Lola were what kind of animals owned by this famous American singer?
Answer:- Llama

Amazon Quiz Answers 28 Feb 2021 – Joyshree Das Verma has recently been appointed as the Honorary Consul in North-East India by which foreign country?

Question 1. Joyshree Das Verma has recently been appointed as the Honorary Consul in North-East India by which foreign country?
Answer:- Israel

Question 2. Which architectural marvel featured on the Gujarat tableau at the 2021 Republic Day parade?
Answer:- Sun Temple at Modhera

Question 3. What was the name given to the Startup India International Summit organised in January 2021?
Answer:- Prarambh

Question 4. Which vitamin will you not find in this food item?
Answer:- Vitamin C

Question 5. By which of the following names can you refer to this symbol?
Answer:- Octothorpe

Amazon Quiz Answers 27 Feb 2021 – Which Union Territory presented its tableau for the first time ever at the 2021 Republic Day parade?

Question 1. Which Union Territory presented its tableau for the first time ever at the 2021 Republic Day parade?
Answer:- Ladakh

Question 2. What type of vessel is Sagar Anveshika, that was recently launched by Union Minister for Earth Sciences Harsh Vardhan?
Answer:- Coastal research vessel

Question 3. Satya Paul, who recently passed away, was a well known entrepreneur in which field?
Answer:- Fashion

Question 4. What is the term given for three consecutive strikes in this target sport?
Answer:- A Turkey

Question 5. Apart from this artist, which other artist has also won three Grammys for the album of the year?
Answer:- Stevie Wonder

Amazon Quiz Answers 26 Feb 2021 – In March 2021, Govt. of India plans to sell what in the 700, 800, 900, 1,800, 2,100, 2,300, and 2,500 MHz frequency bands?

Question 1. In March 2021, Govt. of India plans to sell what in the 700, 800, 900, 1,800, 2,100, 2,300, and 2,500 MHz frequency bands?
Answer:- Spectrum for 4G

Question 2. Complete the title of the book recently released by Ravi Shastri: “India’s 71-Year Test: The Journey to Triumph in _______”?
Answer:- Australia

Question 3. Marking 50 years of the 1971 war, a 122-member contingent of which country’s Armed Forces participated in the 2021 Republic Day parade?
Answer:- Bangladesh

Question 4. In the version of the sport titled ‘League’, how many players are there in each team?
Answer:- 13

Question 5. What is the chemical formula for this common condiment?
Answer:- NaCl

Amazon Quiz Answers 25 Feb 2021 – A massive forest fire recently occured at the Dzukou Valley, located at the border of which two Indian states?

Question 1. A massive forest fire recently occured at the Dzukou Valley, located at the border of which two Indian states?
Answer:- Nagaland-Manipur

Question 2. Which artist’s portrait “Young Man Holding a Roundel” recently sold for $92.2 million at a Sotheby’s auction?
Answer:- Sandro Botticelli

Question 3. What’s the name of the Declaration on Seafarer Wellbeing and Crew Change’, recently released by the global maritime industry?
Answer:- Neptune Declaration

Question 4. What was the hiding place of this German-Dutch diarist of Jewish heritage?
Answer:- Amsterdam

Question 5. Which piece in this board game can only move diagonally?
Answer:- Bishop

Amazon Quiz Answers 24 Feb 2021 – Celebrating its 125th anniversary this year, Prabuddha Bharata is a monthly journal initiated by which famous Indian in 1896?

Question 1. Celebrating its 125th anniversary this year, Prabuddha Bharata is a monthly journal initiated by which famous Indian in 1896?
Answer:- Swami Vivekananda

Question 2. Which ground will host the final of the inaugural ICC World Test Championship?
Answer:- Lord’s

Question 3. Currently in news, the Davos Dialogue is associated with which organisation?
Answer:- World Economic Forum

Question 4. Which play by this English playwright is the longest?
Answer:- Hamlet

Question 5. This famous portrait was originally called as what in Italy?
Answer:- La Gioconda

Which country recently connected its Hualong One nuclear reactor to the power grid? – Amazon Quiz Answers 23 Feb 2021

Question 1. Which country recently connected its Hualong One nuclear reactor to the power grid?
Answer:- China

Question 2. Amrut Mahotsav’ is the name given to what upcoming celebration?
Answer:- 75th Anniversary of Indian Independence

Question 3. Paul J. Crutzen, a Dutch atmospheric chemist who recently passed away, won the Nobel Prize in Chemistry for predicting what?
Answer:- Ozone Holes

Question 4. The original classic version of this world’s best-selling toy does not feature which of the following colours?
Answer:- Black

Question 5. Often made of plastic or metal, what is the tiny piece at the end of this cord called?
Answer:- An Aglet

Which company has become the country’s first telecom company to successfully demonstrate and orchestrate live 5G service? – 
 
Amazon Quiz Answers 22 Feb 2021
Question 1. Which company has become the country’s first telecom company to successfully demonstrate and orchestrate live 5G service?
Answer:- Airtel

Question 2. In which country is the Mount Merapi volcano located?
Answer:- Indonesia

Question 3. Black Ops Cold War’ is the lastest release from which iconic game franchise?
Answer:- Call of Duty

Question 4. What children’s nursery rhyme with this object in its title is thought to be, by one interpretation, about the Black Death in Europe?
Answer:- Ring a Ring o’ Roses

Question 5. What children’s nursery rhyme with this object in its title is thought to be, by one interpretation, about the Black Death in Europe?
Answer:- Switzerland

The UP government launched a series of centenary celebrations through February 4, 2022 in all 75 districts of the state to commemorate what? – Amazon Quiz Answers 21 Feb 2021

Question 1. The UP government launched a series of centenary celebrations through February 4, 2022 in all 75 districts of the state to commemorate what?
Answer:- Chauri Chaura incident

Question 2. Andy Jassy is set to become the next CEO of which global tech behemoth?
Answer:- Amazon

Question 3. In which neighbouring country did military seize power in February 2021, declaring a state of emergency for 1 year?
Answer:- Myanmar

Question 4. According to the nursery rhyme, how many full bags of wool does this colour sheep have?
Answer:- Three

Question 5. Which of the following terms is not associated with this geographical feature?
Answer:- Current

Which premier first-class domestic tournament got cancelled for the first time in 87 years? – Amazon Quiz Answers 20 Feb 2021

Question 1. Which premier first-class domestic tournament got cancelled for the first time in 87 years?
Answer:- Ranji Trophy

Question 2. Gold Demand Trends’ is a report released by which organisation?
Answer:- World Gold Council

Question 3. Which country has recently developed a futuristic ‘floating’ train that can hit the speeds of 620 km per hour?
Answer:- China

Question 4. This candy bar was named “The Most Influential Candy Bar” by which magazine?
Answer:- TIME

Question 5. This fruit does not occur naturally, but is rather a hybrid of the mandarin and which other fruit, also known as the ‘Chinese Grapefruit’?
Answer:- Pomelo

What is the name of the initiative launched by India to gift COVID-19 vaccines to neighbouring countries? – Amazon Quiz Answers 19 Feb 2021

Question 1. What is the name of the initiative launched by India to gift COVID-19 vaccines to neighbouring countries?
Answer:- Vaccine Maitri

Question 2. Which Indian Air Force jet performed the spectacular Charlie manoeuvre at the 2021 Republic Day Parade?
Answer:- Rafale

Question 3. According to this app’s website, whistleblower and privacy advocate Edward Snowden uses it everyday. Which messaging app?
Answer:- Signal

Question 4. Which French queen is associated with a quote about this food, though it is not proven to be true?
Answer:- Marie-Antoinette

Question 5. What is this flower that is still offered to fallen soldiers because it symbolizes eternal sleep and resurrection?
Answer:- Poppy

Cornwall, chosen as the venue of the G7 summit 2021, is located in which country? – Amazon Quiz Answers 18 Feb 2021

Question 1. Cornwall, chosen as the venue of the G7 summit 2021, is located in which country?
Answer:- UK

Question 2. Which of these is one of the costliest mushrooms in the world that grows in Jammu and Kashmir’s Doda district?
Answer:- Gucchi

Question 3. James Naismith, recently featured in a Google Doodle, was the inventor of which game?
Answer:- Basketball

Question 4. The mascot of which fast-food restaurant can we see in this picture?
Answer:- McDonald’s

Question 5. Who is being depicted on this US dollar bill?
Answer:- Benjamin Franklin

₹10,000 Amazon Pay Balance Quiz Answers 17 Feb 2021

Question 1. Which of these cricketers has scored a hundred, each of the 3 times in Test cricket that he crossed 50 runs?
Answer:- Fawad Alam

Question 2. Which of this is a recently released book by Ramachandra Guha?
Answer:- The Commonwealth of Cricket

Question 3. Apple, Amazon and Google have recently suspended which social networking app?
Answer:- Parler

Question 4. This tourist attraction is situated on the South Bank of which river in London?
Answer:- Thames

Question 5. This geometric shape is generally used for which Traffic sign?
Answer:- Stop Sign

Amazon HP Omen 15.6-Inch FHD Gaming Laptop Quiz Answers 16 Feb 2021

Question 1. In which state is Thiruvalluvar day celebrated on the 2nd day of the Thai month?
Answer:- Tamil Nadu

Question 2. What transport service was recently lauched between Chandigarh and Hisar?
Answer:- Air taxi

Question 3. Prakritik Paint’- a first of its kind has recently been launched by which organisation?
Answer:- Khadi and Village Industries Commission

Question 4. Which of these following things is NOT true about this flower?
Answer:- They only come in one colour

Question 5. This glass is traditionally used to drink and taste which of the following alcoholic beverages?
Answer:- Wine

₹20,000 Amazon Pay Balance Quiz Answers 15 Feb 2021

Question 1. In which country did archaeologists recently discover the world’s oldest known cave art — a life-sized picture of a wild pig?
Answer:- Indonesia

Question 2. Google recently acquired which company, best known for its fitness bands and smartwatches, for $2.1 billion?
Answer:- Fitbit

Question 3. Sadyr Japarov recently won the Presidential election in which country?
Answer:- Kyrgyzstan

Question 4. What was Spain’s previous currency, before they switched to this one?
Answer:- Peseta

Question 5. What is the title of the Disney movie that features this breed of dog and was adapted from Dodie Smith’s novel?
Answer:- 101 Dalmations

Amazon HP Omen Gaming Laptop Quiz Answers 14 Feb 2021

Question 1. Inji, a 61-year-old female Sumatran who recently passed away at Oregon Zoo, was the world’s oldest what?
Answer:- Orangutan

Question 2. In cooperation with the United Nations and the World Bank, which country organized the ‘One Planet Summit’ in January 2021?
Answer:- France

Question 3. Which organisation releases the Financial Stability Report in India?
Answer:- RBI

Question 4. What is the name of this bridge, used as part of the track for the Hogwart’s Express in the Harry Potter movies?
Answer:- Glenfinnan Viaduct

Question 5. The World Championship in which of these sports is held in this theatre?
Answer:- Snooker

Amazon Amazon Basics Smart LED TV Quiz Answers 13 Feb 2021

Question1. By what name do we now know the BRICS Bank?
Answer:- New Development Bank

Question2. Claire Polosak made history as she was named the 4th umpire for the India vs Australia 3rd Test, which country is she from?
Answer:- Australia

Question3. As per UNICEF, which country recorded the highest number of births on New Year’s Day 2021?
Answer:- India

Question4. They are fed by their parents carrying fish in their bills, what are the babies of this bird called?
Answer:- Puffling

Question5. What unit is used to measure the speed of this device?
Answer:- Mickeys per second

₹15,000 Amazon Pay Quiz Answers 12 Feb 2021

Question 1. Colonel Narendra ‘Bull’ Kumar, who recently passed away, led the first Indian team to climb which mountain?
Answer:- Nanda Devi

Question 2. Prime Minister Narendra Modi laid the foundation stone for the permanent campus of Indian IIM Sambalpur in which state?
Answer:- Odisha

Question 3. By 2023, Japan plans to launch the first satellite made of what material to reduce space debris?
Answer:- Wood

Question 4. In which of the following games do we use a 20-sided version of this object?
Answer:- Dungeons and Dragons

Question 5. Name this popular American electronic music producer and DJ.
Answer:- Marshmellow

Amazon Polaroid SNAP Touch 2.0 Quiz Answers 11 Feb 2021

Question 1. Which app was launched by the Ministry of External Affairs to connect with the nearly 3.12-crore s
Answer:- Global Pravasi Rishta

Question 2. What was recently launched by Prime Minister Narendra Modi, that measures the actual length of a second?
Answer:- National Atomic Timescale

Question 3. Who, at the age of 15, invented the tactile system for reading and writing for use by people who are blind or visually impaired?
Answer:- Louis Braille

Question 4. Originated during the Italian Renaissance in the 15th century, what is this type of dance called?
Answer:- Ballet

Question 5. Name this Guardian of the Galaxy character who often branches out of his comfort zone to help keep the people of the universe safe?
Answer:- Groot

Amazon Quiz Answers 10 Feb 2021

Question 1. In January 2021, India sent its 40th scientific expedition to which destination?
Answer:- Antarctica

Question 2. Buta Singh, who recently passed away, held which of these posts in the Union Cabinet from 1986- 1989?
Answer:- Minister of Home Affairs

Question 3. In December 2020, Zhong Shanshan became Asia’s ______ man?
Answer:- Richest

Question 4. Name this genus of herbivorous lizards that are native to the tropical areas of Mexico.
Answer:- Iguana

Question 5. Which popular Italian astronomer’s statue is this?
Answer:- Galileo Galilei

Amazon Vivitar Telescope Refractor Quiz Answers 9 Feb 2021

Question 1. Which organisation has recently lauched Digital Payments Index (DPI) to capture the extent of digitisation of payments in the country?
Answer:- RBI

Question 2. Maharana Pratap Sagar, also known as Pong Dam Lake, is located in which Indian state?
Answer:- Himachal Pradesh

Question 3. Which French fashion designer, known for his avant-garde style and Space Age designs, passed away in late December 2020?
Answer:- Pierre Cardin

Question 4. What is the name of this structure, said to be built by Pharoah Khafre and built out of only one block of limestone?
Answer:- Sphinx

Question 5. In which country would you come across the ‘highland pipers’?
Answer:- Scotland

₹5,000 Amazon Pay Balance Quiz Answers 8 Feb 2021

Question 1. India’s highest meteorological centre has recently been opened in which place?
Answer:- Leh

Question 2. In which country’s national anthem was the phrase ‘young and free’ changed to ‘one and free’?
Answer:- Australia

Question 3. Unicas, a joint venture between Cashaa and the United Multistate co-op society, is the world’s first physical bank for what?
Answer:- Crypto currencies

Question 4. With which Apple product are you most likely to use this ‘pencil’?
Answer:- iPad

Question 5. Name this piece of cutlery that has been used in the Asian countries since the ancient times?
Answer:- Chopsticks

Amazon Oculus VR Gaming System Quiz Answers 7 Feb 2021

Question 1. 21-year-old Arya Rajendran from Thiruvananthapuram is set to become one of the youngest to hold which post in India?
Answer:- Mayor of a city

Question 2. Which company launched India’s first indigenously developed pneumococcal vaccine, Pneumosil?
Answer:- Serum Institute

Question 3. Sea of Galilee, the lowest freshwater lake on Earth, is located in which country?
Answer:- Israel

Question 4. What is the name of this flower that represents purity and rebirth?
Answer:- White Lily

Question 5. Name the brand of cars
Answer:- Jaguar

Who was the Man of the Series in the recently concluded Test series between India and Australia? – Amazon Quiz Answers 6 Feb

Question 1. Who was the Man of the Series in the recently concluded Test series between India and Australia?
Answer:- Pat Cummins

Question 2. UNGA celebrated the first ever 5 lntemational Day of .\ on 27 December 2020. Fill in the blanks “J
Answer:- Epidemic Preparedness

Question 3. Which is the first private company in India to successfully test launch a homegrown rocket engine?
Answer:- Skyroot Aerospace

Question 4. Which popular medium sized dog breed is this?
Answer:- Golden Retriever

Question 5. Name this video game character created by Nintendo.
Answer:- Mario

Which political figure bom on 17th January, was also a popular actor starring in movies such as Sathi Leelavati, Rajakumari and Mohini? – Amazon Quiz Answers 5 Feb

Question 1. Which political figure bom on 17th January, was also a popular actor starring in movies such as Sathi Leelavati, Rajakumari and Mohini?
Answer:- MG Ramachandran

Question 2. Which of these is true about the Union Budget about to be presented in 2021?
Answer:- All of these

Question 3. Which of these is the name of a coastal defence exercise conducted by the Indian Navy in January 2021?
Answer:- Sea Vigil- 21

Question 4. Which fact about this animal is incorrect?
Answer:- A female is called a stallion

Question 5. Which ball and net sport is being played in this picture?
Answer:- Lacrosse

The IMO has launched an initiative where citizens would be able to record realized weather and upload local weather conditions. Expand IMD – Amazon Quiz Answers 4 Feb

Question 1. The IMO has launched an initiative where citizens would be able to record realized weather and upload local weather conditions. Expand IMD
Answer:- lndla Meteorological Department

Question 2. Which of these is the name of an upcoming Bollywood film starring Vineet Kumar Singh?
Answer:- Aadhar

Question 3. Who has been awarded the ICC Men’s Test Cricketer of the Decade award?
Answer:- Steve Smith

Question 4. This animal’s gender is determined by the temperature of the sand they are laid in. What is it called?
Answer:- Sea Turtle

Question 5. ‘Zazu’ in ‘The Lion King‘ was this bird. What is it called?
Answer:- Hornbill

Which famous gentleman whose birthday is in January, was Mayor of Kolkata from August 1930- April 1931, succeeded by Bidhan Chandra Roy? – Amazon Quiz Answers 3 Feb

Question 1. Which famous gentleman whose birthday is in January, was Mayor of Kolkata from August 1930- April 1931, succeeded by Bidhan Chandra Roy?
Answer:- Subhash Chandra Bose

Question 2. Chandrikapersad Santokhi, the Chief Guest of the 2021 Republic Day parade, is the President of which country?
Answer:- Suriname

Question 3. India batted the 2nd most overs in the 4th innings to draw a Test in Australia this century at the SCG, which tountry leads this list?
Answer:- South Africa, Adelaide

Question 4. Which holiday is associated with this picture?
Answer:- Easter Sunday

Question 5. Belonging to the rodent family, what kind of animals are these?
Answer:- Prairie dogs

Recently, James Harden who has been an All Star representing the Houston Rockets, was traded to which team in the NBA? – Amazon Quiz Answers 2 Feb

Question 1. Recently, James Harden who has been an All Star representing the Houston Rockets, was traded to which team in the NBA?
Answer:- Brooklyn Nets

Question 2. Who among these is NOT one of the directors of the Hindi language anthology film ‘Unpaused’?
Answer:- Anurag Basu

Question 3. Which day observed annually on 24th January, was initiated by the Ministry of Women and Child Development?
Answer:- National Girl Child Day

Question 4. Identify this famous tourist attraction in Europe (few Bollywood songs have also been shot here)
Answer:- Santorini

Question 5. The gentleman in picture is impersonating which legend from the world of music?
Answer:- Elvis Presley

The second season of which series created by Raj Nidimoru and Krishna D.K is about to air from February 2021? – Amazon  Quiz Answers 1 Feb
Question 1. The second season of which series created by Raj Nidimoru and Krishna D.K is about to air from February 2021?
Answer:- The Family Man

Question 2. Brian Acton, one of the founders of Signal foundation in 2018, co-founded which app with Jan Koum?
Answer:- WhatsApp

Question 3. In January 2021, who moved up to No. 2 in the ICC all rounder rankings?
Answer:- Ravindra Jadeja

Question 4. Name this popular Jamaican singer and songwriter
Answer:- Bob Marley

Question 5. In which city would you find this famous structure?
Answer:- Sydney

Lilly Aspell is known for playing the younger version of which superhero? – Amazon Quiz Answers 31 Jan
Question 1. Lilly Aspell is known for playing the younger version of which superhero?
Answer:- Wonder Woman

Question 2. An underwater exploration project is scheduled to begin to assess the age of a chain of shoals between India and Sri Lanka, known as what?
Answer:- Ram Setu/Adam’s Bridge

Question 3. On the occasion of Makar Sankranti, many pilgrims take a dip at Gangasagar. In which state is it located?
Answer:- West Bengal

Question 4. Initially transparent, what colour does this animal’s blood change to when oxidized?
Answer:- Blue

Question 5. What is this game that is usually played on a board made of plywood?
Answer:- Carrom

A new Amazon Prime series starring Saif Ali Khan is named after which of these? Amazon Oppo A53 Quiz Answers 30 Jan

Question 1. A new Amazon Prime series starring Saif Ali Khan is named after which of these?
Answer:- A dance perfonned by Lord Shiva

Question 2. The ‘Black Vault’- a website, recently published 2700 pages of declassified CIA documents on what?
Answer:- UFOs

Question 3. Who won the Rachael Heyhoe- Flint Award for ICC Female Cricketer of the Decade?
Answer:- Ellyse Perry

Question 4. This UNESCO World Heritage site in South India was the capital of which empire?
Answer:- Vijaynagar

Question 5. What is this famous memorial known as?
Answer:- Mount Rushmore
Which cricketer won the Sir Garfield Sobers Award for ICC Male Cricketer of the Decade? – Amazon Quiz 29 Jan
Question 1. Which cricketer won the Sir Garfield Sobers Award for ICC Male Cricketer of the Decade?
Answer:- Virat Kohli

Question 2. V The first batch of trainings at which institute was launched in V Mumbai in December 2020?
Answer:- Indian Institute of Skills

Question 3. Motilal Vora, a veteran Indian politician who recently passed away, served as the Chief Minister of which Indian state?
Answer:- Madhya Pradesh

Question 4. What are cats with this distinctive M shaped marking on their foreheads called?
Answer:- Tabby cat

Question 5. To whom is this monument dedicated to?
Answer:- Karl Marx

Madhya Pradesh has launched India’s first hot air balloon safari in which national park? – Amazon Quiz 28 Jan
Question 1. Madhya Pradesh has launched India’s first hot air balloon safari in which national park?
Answer:- Bandhavgarh National Park

Question 2. Founded by Gurudev Rabindranath Tagore in 1921, which is also the oldest Central University in India?
Answer:- Visva-Bharati

Question 3. USA has recently announced plans to have the first nuclear reactor built at which place by the end of 2026?
Answer:- Moon

Question 4. This airlines shares its name with which of the following?
Answer:- A colour

Question 5. This device was widely used in Western Europe to do what up until the sixteenth century?
Answer:- Keep time

Founded by Sir Syed Ahmed Khan, which university celebrated 100 years of its academic excellence in 2020? – Amazon Quiz 27 Jan

Question 1. Founded by Sir Syed Ahmed Khan, which university celebrated 100 years of its academic excellence in 2020?
Answer:- Aligarh Muslim University

Question 2. Which company manufactures the Super Hornet supersonic jets?
Answer:- Boeing

Question 3. The art of making Monpa handmade paper originated over 1000 years ago. In which Indian state was this recently revived?
Answer:- Arunachal Pradesh

Question 4. Which organisation uses this flag?
Answer:- European Union

Question 5. Name this famous building in the USA
Answer:- Empire State Building

The ATP Cup scheduled between February 1st- February Sth will feature the likes of Nadal and Djokovic, and would be held in which city? – Amazon Quiz 26 Jan

Question 1. The ATP Cup scheduled between February 1st- February Sth will feature the likes of Nadal and Djokovic, and would be held in which city?
Answer:- Melbourne

Question 2. Supposed to run between Mumbai-Ahmedabad, what is the E5 Series Shinkansen?
Answer:- Bullet train

Question 3. Reliance Industries Ltd has recently annouced plans to set up the “world’s largest zoo,” where in India?
Answer:- Jamnagar

Question 4. These characters are part of which science fiction universe?
Answer:- Star Wars

Question 5. What type of cat is shown in the visual?
Answer:- Persian Cat
Which country recently became the first country in the world to approve sale of lab-grown chicken meat? – Amazon Quiz Answers 25 Jan

Question 1. Which country recently became the first country in the world to approve sale of lab-grown chicken meat?
Answer:- Singapore

Question 2. The Minister for Petroleum & Natural Gas and Steel recently dedicated which basin, the 8th producing basin of India, to the nation?
Answer:- Bengal Basin

Question 3. US Vice president Mike Pence recently announced that the United State’s Space Force enlistees will be referred to as what?
Answer:- Guardians

Question 4. Which of these clubs has the footballer featured in this visual NOT represented?
Answer:- Barcelona

Question 5. Which famous band was this singer part of?
Answer:- Queen
From wich country did Myanmar Navy acquire its first and only submarine – UMS Minye Theinkhathu? – Amazon Quiz Answers 24 Jan

Question 1. From wich country did Myanmar Navy acquire its first and only submarine – UMS Minye Theinkhathu?
Answer:- India

Question 2. In December, 2020, President Bidya Devi Bhandari dissolved which country’s parliament amidst political turmoil?
Answer:- Nepal

Question 3. Jewar Airport is the newly proposed international airport in which Indian state?
Answer:- Uttar Pradesh

Question 4. What is the name of this famous sculpture?
Answer:- David

Question 5. Which fictional character wore this gauntlet and vaporised half of the living creatures in the universe?
Answer:- Thanos
Amazon Basics Smart LED TV Quiz Answers 23 January 2021

Question 1. 9-year-old Ella Kissi-Debrah is believed to be the 1st person in the UK to have what listed as the cause of death on the death certificate?
Answer:- Air pollution

Question 2. Swarnim Vijay Mashaal’ was recently lit by PM modi to commemorate the 50th anniversary of what?
Answer:- Victory In lndo-Pakistan War of 1971

Question 3. On December 21, 2020, a rare alignment between which two planets, also known as a Great Conjunction, occured?
Answer:- Jupiter and Saturn

Question 4. Name the dance form.
Answer:- Bharatanatyam

Question 5. This professional football club is based in which City?
Answer:- London